İlk kişisel resim sergisini kız çocuklarına adadı

  İlk kişisel resim sergisini kız çocuklarına adadı

  Ressam Olcay Kılınç, ilk kişisel resim sergisini kız çocuklarına adadı. 19 Nisan Cuma günü PrimeMall Sanat Galerisi’nde açılacak serginin gelirinin bir kısmı kız çocuklarına eğitim bursu olarak verilecek.

Ressam Olcay Kılınç, ilk kişisel resim sergisini 19 Nisan Cuma günü PrimeMall Sanat Galerisi’nde açacak. Kılınç, ilk sergisini okumak isteyen kız çocuklarına adadığını dile getirdi.

Bugüne kadar yaptığı bütün eserlerin 1 ay boyunca PrimeMall Sanat Galerisi’nde sergileneceğini belirten Olcay Kılınç, “ Sergi boyunca satılan her resmimizden elde edilen gelirin bir bölümünü kız çocuklarına ayıracağız. Sergi gelirinin bir bölümü Gaziantep Yardımsevenler Derneği aracılığıyla kız çocuklarına eğitim bursu olarak verilecek. Bütün sanatseverleri, sergimize davet ediyorum.” dedi.

Ressam Kılınç, eğitim bursu konusunda aracılık edecek Gaziantep Yardımsevenler Derneği, ve serginin basın sponsoru Anadolu Basın Birliği Gaziantep Şubesi’ne de teşekkür etti.

OLCAY KILINÇ KİMDİR?

Gaziantep doğumlu olan Ressam Olcay Kılınç çocukluk yıllarını Sakarya'da geçirdi. Eğitim hayatını da bu şehirde tamamladı.

İş hayatında uzun yıllar sürücü kursu işletmeciliği yapan Kılınç, çalışma hayatına direksiyon eğiticisi olarak devam etmektedir.

Değişik hobilerle ilgilenmiş olan sanatçı, resim yapmaya 10 yıl önce karakalemle başlamış, zaman içerisinde yağlıboya tekniğinde eserler üretmiştir.

Tablolarında peyzaj, natürmort, portrelerin yanı sıra izleyenleri görselin alt metnine davet eden, düşündürmeyi amaçlayan resimler yapmıştır.

İlk kişisel sergisini açacak olan sanatçı birçok karma sergiye katılmıştır.

Evli ve iki çocuklu olan Olcay Kılınç, halen kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

16.04.2024 (Haber Merkezi)