Gaziantep’te Özel Okulda İsyan Ettiren Menü!

Gaziantep’te Özel Okulda İsyan Ettiren Menü!

    Türkiye’nin köklü bir özel eğitim kurumumun Gaziantep’teki okulunda kaydedilen görüntü, özel okulların uyguladıkları fahiş fiyatlara karşın öğrencilere reva gördüğü öğünü gözler önüne serdi.

Gelişim çağında bol bol vitamin ve proteine ihtiyaç duyan öğrencilere kahvaltıda yalnızca bir dilim peynir, iki zeytin ve yarım kuru kayısı verilmesi, hem velileri hem de ebeveynleri isyan ettirdi.

 Kahvaltı İsyan Ettirdi

 Gaziantep’in köklü özel okullarından bir tanesinde kaydedildiği iddia edilen görüntü pes dedirtti.  Öğrencilere kahvaltı için verilen tabaklarda, bir dilim kaşar peynir, 2 zeytin ve yarım kuru kayısı yer aldı. Velilerden binlerce lira yemek ücreti talep eden özel okulların, öğrencilere sunduğu kahvaltı isyan ettirdi.  Kentte faaliyet gösteren özel okulların velilerden talep ettiği yüz binlerce liralık okul ücretleri gündemden düşmezken, yıllık okul ücretlerine ek olarak velilerden istenen fahiş yemek ve kitap ücretleri cep yakarken sunulan kahvaltı menüsü pes dedirtti.

Yüz binlerce lira ödenen özel okulların öğrencilere sunduğu kahvaltı yok arttık dedirtti. Özel bir okulda birinci sınıf öğrencileri için hazırlanan kahvaltı tabaklarında bir parça peynir, iki zeytin ve yarım kayısı yer ald.

 

 İnsan Utanır

 

Öğrenciler için hazırlanan kahvaltı tabakları, sosyal medyada da gündem oldu. Görüntüleri yorumlayan kimi vatandaşlar, ‘’İki zeytin fazla olmuş, bir tanesini geri alın, Bence çok koymuşlar,  Şaşırmadık, kabullendik; İnsan utanır’’ yorumlarında bulundular.

 

Geçtiğimiz yıl bir anaokulunda da benzer görüntülerin yer aldığı kentte, bu yıl da özel bir okulun kahvaltı menüsü gündem oldu. Siyasilerin de gündeme taşıdığı öğrencilerin beslenme sorununa ilişkin, ortaya çıkan son görüntüye Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün nasıl bir yaptırım uygulayacağı merak ediliyor.

5.03.2024 (Haber Merkezi)